V. MEİLLAND GÜLLERİ TANITIM ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİ

İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ tarafından üretim ve lisans hakkı bulunan dünyaca ünlü Meilland Gülleri, Belediye Başkanları, Park Bahçe Daire Başkanları ve Müdürleri için düzenlenen organizasyon ile tanıtıldı.

İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ 2005 yılından itibaren Meilland Güllerinin Türkiye’de tek lisanslı üretim ve satış hakkına sahip olmakla birlikte yerli üreticiler işbirliğinde Meilland Gülleri üretimini gerçekleştirmektedir.

İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Sayın Faruk Kacır açılış konuşmasında;

“ İstanbul için her şeyin en güzelini en iyisini istiyoruz. Çünkü bu şehir bunu fazlasıyla hak ediyor. Bu nedenle dünyanın neresinde olursa olsun en iyi olanı İstanbul’a getiriyoruz.

Meilland Güllerini de hem İstanbul Peyzajında kullanmak hem üretimini gerçekleştirerek Türkiye genelinde kullanımını sağlamak amacıyla İstanbul’a getirdik.

Meilland güllerini kendi çiftçimize kendi üreticimize ürettirerek yerli üretimi destekledik ve istihdam oluşturduk. Türkiye bir tarım ülkesi, kendi ülkemize, kendi toprağımıza yatırım yaptık. Çiftçimizi, üreticimizi kalkındırdık. Aldığımız sonuçlardan son derece memnunuz. Bu toprağın insanı çalışkan ve üretken insandır. Bizim için yerli üretim çok önemli, kendi topraklarımızda üretim ve istihdam demek ayrıca tarımsal olarak gelişmek demektir.

İstanbul’da Peyzaj projelerimizde en önem verdiğimiz konulardan birisi de sürdürebilir peyzaj. Yani peyzajda daha çok kalıcı bitkiler kullanarak doğaya katkı sağlamak, kaynakları verimli kullanmak daha az su, daha az enerji kullanmak. Böylece aynı zamanda maliyetleri azaltmak.

Meilland Gülleri, Peyzaj alanları için oldukça elverişli güllerdir. Yılın 8 ayı çiçekli, kurak ve verimsiz topraklarda gelişebilir, -30 derece soğuğa ve +50 derece sıcağa ve egzoz gazına dayanıklı olması özellikleri ile Meilland Gülleri kent peyzajı en uygun güllerdir.

İstanbul Peyzajında bu elverişli özelliklerinden ötürü yoğun olarak Meilland Güllerini tercih ediyoruz. İstanbul’da yol refüj ve kavşaklarda, parkların çoğunda Meilland güllerini görebilirsiniz.

Göztepe Parkı ve Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda harika gül bahçeleri yaptık. Bugün öğleden sonraki inceleme gezinizde sizler de Maltepe Orhangazi Şehir Parkı, Gül Bahçesini göreceksiniz. Artık İstanbul’da Lale Bahçelerinden bahsedildiği kadar Gül Bahçelerinden de bahsedilecek.

İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ sektör lideri olarak öncü adımlar atma misyonu üstlenmiştir. İstanbul, tüm Türkiye hatta tüm dünya için örnek bir şehirdir. Biz de bu örnek şehir misyonumuzla diğer il ve ilçe belediyelerimize yaptığımız iyi uygulamaları paylaşıyor ve yaygınlaştırıyoruz. Meilland Gülleri de Peyzaj alanında iyi uygulama örneklerindendir. Eminim önümüzdeki yıllarda tüm Türkiye de Gül Bahçeleri göreceğiz.

2018 yılında yerli ve milli gülleri ekonomiye kazandıracağız. ‘’Yeni Gül Çeşitleri Geliştirilmesi” projesi kapsamında 2018 yılı sonu itibariyle 15 adet gül için patent başvurusu yapılacaktır. Ek 5 yıllık protokol ile 35 adet gül için patent alınarak, 2023 yılına kadar toplamda 50 adet milli gül çeşidini ekonomiye kazandırmayı planlıyoruz.

Bu proje ile; Ülkemiz için önemli bir ihracat kalemi oluşturacak milli gül çeşitlerinin geliştirilmesi, Ülkemizin ekolojik koşullarına daha iyi adapte olabilecek yeni çeşitlerle verim ve kalitenin arttırılması,  Tüketici taleplerini karşılayabilecek yerli güllerin üretilmesi amaçlıyoruz” dedi.

Organizasyona, Meilland Firmasından Mr.Phillippe, Simsin Oksana, Florence Gervaıs d’Aldın katıldı.