ULUSLARARASI BİTKİ VE PEYZAJ FUARI 7. KEZ KAPILARINI AÇTI

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı’nın katılımıyla gerçekleşen "Flower Show" 7. Uluslararası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı 26- 29 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye’deki peyzaj ve bitki sektöründe düzenlenen en büyük fuar olan Flower Show Türkiye, CYF Fuarcılık organizasyonu ile 21 farklı ülkeden 316 katılımcıyı ağırlıyor. Uluslararası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı’nın açılış merasimine İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Eyyüp Karahan, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek, Satın Alma Daire Başkanı Ferudun Tekbıyık, Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Mehmet Sığırcı, TÜRKTOB Başkanı Yıldıray Gençer, Süs-Bir Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Altun katıldı.

Fuarın açılış töreninde konuşma yapan İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı: ‘ 2016 yılı için planlanan bütçemizde yeşile %11 pay ayırdık. Bu, Büyükşehir Belediyeleri ve dünyada nadir bir bütçedir. Bizler bu sektöre desteğimizi arttırarak devam ettireceğiz. Sadece yeşil ve yeşillendirme değil, karbon ayak izini düşürecek ve geliştirerek atıkları da yönetecek formüller geliştirerek doğal kaynaklarımızı etkin kullanmayı hedefliyoruz. 2004 yılından beri yeşil alanlarımızı %79 arttırdık. Farklı peyzaj uygulamalarıyla, farklı yeşil uygulamalarıyla bu noktaya getirdik.’ Dedi.

İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü ve TMMOB PMO İstanbul Şube Başkanı Murat Ermeydan, İstanbul’da yapılan peyzaj çalışmalarını yakından takip ediyor ve peyzajda ‘İstanbul Trendi’nin oluştuğunu görüyoruz. Hayatta sürekli yenilenme gerektiğine inanıyoruz. Sürdürülebilirlik ve kurakçıl peyzajın ön plana çıkarılması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca, peyzaj mimarı arkadaşlarımızın kamuda istihdamı için devletimizden destek bekliyoruz. Peyzaj mimarları olarak diyoruz ki ‘Yaşadığınız her yerde biz varız.’ diyerek konuşmasına son verdi.

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İBB İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ standını da ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ ailesine, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. ‘Peyzajda Yeni Yaklaşımlar’ temasıyla oluşturulan İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ standına yerli yabancı üreticilerin ve sektör firmalarının da ilgisi büyük oldu. Minyatür Bahçe tasarımları, dikey bahçe uygulamaları ve farklı peyzaj yaklaşımlarının uygulandığı stantta peyzajı sanatla buluşturan ebru ve vitray çalışmaları da yer alıyor.

Profesyonel alıcılar bakımından ve ülkemizde sektörün geldiği noktanın tespiti açısından önemli bir fuar organizasyonu olan Flower Show, sektörün üretim düzeyi ve kalitesi, yapılan işler ve tamamlanan projeler, ticaret hacmi gibi profesyonel alıcılar için yerli firmalarımızı dünya sektörüne tanıtmayı hedefliyor.