En Saygın ve Güvenilir AR-GE Laboratuvarı

Türkiye’nin en saygın ve güvenilir, Tarımsal Amaçlı Toprak Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’de bulunuyor. Laboratuvar Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite olması ile ön plana çıkıyor.

İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ AR-GE Laboratuvarı, İstanbul Kalkınma Ajansı İşletmelere Yönelik Mali Destek Programı Kapsamında 2012 yılında kuruldu. 2013 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan toprakta temel analizler kapsamında yetkilendirildi. 2016 yılında detaylı toprak analizleri, sulama suyu analizleri, bitki analizleri ile ilgili analizleri içeren yetki kapsamı genişletildi. Kapsam genişletildikten sonra kaliteli, hızlı ve güvenilir analiz sonuçları üreterek müşteri memnuniyetini arttırmak amacıyla akreditasyon çalışmalarına başlamıştır. Yaklaşık 1,5 yıl süren zorlu ve yoğun tempo sonucu 2017 yılında Türk Akreditasyon Kurumu tarafından 27 parametreden akredite olup uluslararası geçerliliğe sahip sonuçlar vermeye başlamıştır. Bu sayede kalitesi ölçülebilir hale gelmiş olup, alanında Türkiye’nin en saygın laboratuvarlarından birisi olmuştur.

İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürlüğü içerisinde yer alan AR-GE Laboratuvarı, uzman kadrosuyla, güvenilir metotlarla, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek toprak, sulama suyu, torf, bitki, toprak düzenleyici analizlerini yapmaktadır. AR-GE Laboratuvarı İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'nin üretmiş olduğu bitkisel harç karışımlarının kalitesini kontrol edip verimliliğini arttırmak için çalışmalarına devam etmektedir.

AR-GE laboratuvarı gelen bütün analiz ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Laboratuvar İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’nin kendi bünyesindeki analizlerin yapmakla beraber dışarıdan gelen talepleri de önemli ölçüde karşılamaktadır. Tarımsal amaçlı veya peyzaj alanında faaliyet gösteren özel, tüzel kişiler analizlerini yaptırmak üzere İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ AR-GE laboratuvarına başvurabilirler.