ANADOLU YAKASI BAHÇIVANLIK KURSU EĞİTİME BAŞLADI

2015 Yılı Yeni Dönem Bahçıvanlık Kursu eğitimine, İdealtepe Bahçıvanlık Eğitim Merkezinde 02 Ekim Çarşamba günü yapılan törenle başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ koordinatörlüğünde uzun yıllardır devam eden Bahçıvanlık Kursları, uzman kadrosuyla sektöre donanımlı bahçıvanlar kazandırmaya devam ediyor.

Yoğun ilgi gören ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen Bahçıvanlık Kursu´nun 2015 Yeni Dönem Açılış ve mezun kursiyerlerin sertifika törenine İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdür Yardımcısı İsmail Akyol ve şirket yöneticileri katıldı.

Anadolu Yakası Bahçıvanlık Kursu’nun yeni dönem açılışında Genel Müdür Yardımcımız Sayın İsmail Akyol mezun kursiyerleri tebrik ederek, eğitime yeni başlayan kursiyerlere başarılar diledi.

Bir önceki dönem kursiyerlerinden derece ile kurslarını bitiren öğrencilere İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ yönetim kadrosu ve kurs eğitmenleri tarafından verildi.

Bahçıvanlık Kursları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa ve Anadolu Yakası Park Bahçeler Müdürlükleri ile Eyüp ve Maltepe  Halk Eğitim Merkezleri işbirliğinde ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ koordinatörlüğünde Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde ücretsiz gerçekleştiriliyor.

Bahçıvanlık Kurslarına meslek sahibi olmak isteyenler, bahçıvanlığı profesyonelce sertifikalı olarak yapmak isteyen bahçıvanlar, çiçekçi, fidancı esnafı, peyzaj-ziraat-orman fakültelerinden yeni mezun mühendis, mimar ve teknikerlerden  pratik tecrübelerini arttırmak isteyenlerin yanında hobi olarak yapmak isteyen, herkes katılabiliyor.

Dersler; haftada 3 gün Pazartesi, Çarşamba ve Cuma Günleri 08:30-16:30 saatleri arasında otuzaltı (36) işgünü (288 saat) boyunca devam edecek ve kurslar 25 Aralık ve 28 Aralık 2015 tarihlerinde sona erecek.

Kursta, bahçıvan adayları hem teorik hem pratik eğitim alacak olup; verilecek dersler şunlardır:

Proje Okuma, Toprak Hazırlığı, Ekim-Dikim Faaliyetleri, Sera Yapım Tekniği, Çevre Koşulları, Dış Mekan Bitkileri, Çim Alan Tesisi, Süs Bitkilerinde Budama, Süs Bitkileri Hastalıkları İle Mücadele, Kültürel Bakım, Meyvecilik, Toprak İşleme Alet ve Makinelerinin Ayarı ve Kullanılması.

Avrupa Yakası Kurs Kayıt Adresi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü Haliç Şefliği

Silahtarağa Caddesi Eyüp (Haliç) Devlet Hastanesi Karşısı Tekke Parkı İçi Eyüp, İstanbul

Tel: 0212  312 63 64                 Faks: 0212 417 58 12