6. ULUSLARARASI SÜS BİTKİLERİ, PEYZAJ FUARI BAŞLADI !

"Flower Show" 6. Uluslararası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı 27 Kasım Tarihinde yapılan törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı…

Avrasya’nın en büyük bitki ve peyzaj fuarı Flower Show Türkiye’nin açılış törenine, İBB Genel Sekreteri Sayın Hayri Baraçlı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Eyyüp Karahan, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Sayın Mehmet İhsan Şimşek, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Sayın Murat Ermeydan ve sektörün yerli yabancı firma temsilcileri katıldı.

Açılış töreninde, CYF Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Yüksel, SÜSBİR Sayın Başkanı Selahattin Altun, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü ve aynı zamanda Peyzaj Mimarları Odası Şube Başkanı Sayın Murat Ermeydan, İBB Genel Sekreteri Sayın Hayri Baraçlı konuşma yaptı.

İBB Genel Sekreteri Sayın Hayri Baraçlı konuşmasında : ‘ Sizleri Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın selamıyla selamlıyorum. Böyle bir organizasyonu İBB ‘nin desteğiyle gerçekleştirmek ve kültürümüzdeki peyzaj ve yeşil anlayışını farklı boyutlara taşımak bizlere de gurur veriyor. 1994 yılından itibaren başlayan yeşili sevme ve yeşili farklı alanlarda sunabilme kabiliyeti bizim geleneğimizin her alanında var. Fuar alanını gezdim ve gördüm ki ülkemizde sektör farklı bir şekilde ilerlemiş. Yeşil alanların arttırılması ve sektörün geliştirilmesiyle ilgili çalışmalarımız var. Yeşili tanıyoruz ama yeşili yaşayabilmemiz gerekir. Bu fuarın içinde de yeşili yaşayabilme var. Bu fuarın 6.sı düzenleniyor ilerleyen zamanlarda daha büyük ve daha kapsamlı olarak gelişmesi için çalışacağız. İBB olarak bütçemizin %46,5 ‘ini çevre yatırımları için ayırdık. Sektörde tabana yayılan bir üretim faaliyetinin gerçekleşmesi için çalışmak önemli. Üretici ve ihracatçıları bu anlamda destekliyoruz. ’ Dedi.

2004 yılından itibaren bitki ve peyzaj sektörünün lokomotifi olan İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ, Flower Show Fuarı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni temsil ediyor. Fuar katılımcıları tarafından yoğun ilgi gören stantta mini bahçe teması işleniyor. Son zamanların dikkat çeken uygulaması terrariumlar yenilikçi tasarımlarla kişiye özel olarak sunulmakta.

Avrupa ve Asya’nın buluştuğu bu ticari platformda, her iklim koşulu ve toprak yapısına uygun yüzlerce çeşit bitki ve bitki üretiminde kullanılan ürünlerin yanı sıra, peyzaj uygulamaları, uygulama esnasında ve sonrasında kullanılan tüm materyaller ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Flower Show İstanbul sektördeki yenilik ve gelişmelerin takip edilebilmesinin yanında, ülkemiz üreticilerine ihracat potansiyellerini arttırma fırsatı yaratmakta ve yurtdışındaki firmalarında Türkiye pazarına girebilmesinde önemli rol almakta.

Uluslararası arenada sektörün buluşma noktası olarak kendisine yer edinen, Avrasya’daki en etkin ve verimli fuar olan Flower Show Türkiye Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı 27 – 30 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde !